Burnout-preventie

Sta jij van binnen onder spanning, trap op de rem!

Samen werken we aan het verhogen van je emotionele balans; het evenwicht tussen ratio en gevoel en het terugnemen van de eigen regie in je werk of leven. Je zult merken: hoe meer je in verbinding staat met jezelf en je ware gevoel en jij je hoofd er op de goede wijze bijhoudt, hoe energieker je wordt.  Zo kun jij  jouw levenslust en kracht (her)vinden.

Aanleidingen voor burnout-preventie, ook vitaliteitsbegeleiding genoemd, kunnen o.a. zijn:

  • Het gevoel hebben dat je meer overleeft dan leeft.
  • Een lage energiebalans; steeds vermoeider en/of minder plezier hebben in de dingen de je doet.
  • Het verwerken van een emotioneel beladen gebeurtenis.
  • Teveel stress ervaren.
  • Neerslachtige gevoelens.
  • Zingeving missen.

Bezinnen in de bergen of de Intensive  kunnen, als jij dat wilt, onderdeel uitmaken van jouw programma.

Burnout

Ik kan niet meer

Kom je niet meer tot rust, zie je er als een berg tegenop om morgen weer naar het werk te gaan, kun jij je niet meer ontspannen en van het leven genieten?

Burnout ontstaat als je tegen je gevoels- en levensstroom in werkt en maar doorgaat. Werken en leven kosten steeds meer moeite, tot het niet meer gaat, je de grip hebt verloren en je opgebrand bent. Samen onderzoeken we de bron van je burnout. Daarna stel ik een persoonlijk begeleidingsprogramma op, waarin  in een bepaalde fase therapie een onderdeel kan zijn.

De begeleiding is gericht op een stapsgewijze terugkeer naar werk. Naast je persoonlijkheid en privésituatie, kunnen ook je werkomstandigheden van invloed zijn op het krijgen van een burnout.

Ook als de weg terug naar werk ver weg lijkt, je weinig zelfvertrouwen hebt, hobbels ervaart of ertegen op ziet om weer in de oude situatie terecht te komen, ontstaan er nieuwe openingen.

De Intensive  kan, als jij dat wilt, onderdeel uitmaken van jouw programma.